DJ René is de dragende kracht achter Back For More! René staat al vanaf zijn 16e actief achter de knoppen, in het Gelderse Lochem begonnen met de Yamaha Drive In Show waar al het gespaarde geld verdween in steeds betere apparatuur en lichteffecten. Als snel verplaatste zijn kunsten zich naar de lokale discotheken Baccara in Borculo en City Lido in Groenlo. De echte doorbraak kwam na optredens in Discotheek Roquetas in Dinxperlo en Bill’s Bar in Markelo.

De wereld was mooi en vol uitdagingen, helaas diende ook de dienstplicht zich aan en dit betekende het voorlopige einde van de DJ activiteiten. Het leger bood avontuur en DJ René is blijven hangen, het DJ spelen beperkte zich nog tot optredens op de kazerne of de lokale cafe’s bij de diverse legerplaatsen. Ook tijdens de uitzendingen naar Bosnië kwam René tijdens gevechtspauzes achter de knoppen van Radio Dutchbat terecht waar samen met DJ Mike Diaz het programma “Double Dutch”werd gepresenteerd.

In 1996 werd de defensie loopbaan beëindigd en keerde René terug in de burgermaatschappij. Al snel werd aansluiting gevonden bij een lokale band “Back For More” alwaar een geluidsman werd gezocht. Wederom diende een prachtige tijd zich aan, met hoogtepunten als “Strandpop Zeewolde”, de Drontense “Meerpaaldagen” en de kwart finale van “Rondje Flevoland”. In 1998 werd de CD “This Dream” uitgebracht welke een leuk aantal verkopen haalde in de Flevolandse platenzaken.

Helaas is de band na deze successen uit elkaar gevallen door werk en kinderen. DJ René pakte met de overgebleven apparatuur zijn oude hobby weer op. Het resultaat mag er weer zijn, met ongeveer 35 optredens per jaar leeft de naam Back For More verder!

DJ René (3)